Cadeau-artikelen

Wie iemand een cadeau geeft van Wereldwinkel Waalwijk, geeft ook zichzelf een cadeautje. Het gevoel namelijk, dat je daarmee iets bijdraagt aan een betere wereld. Dat je iets bijzonders geeft. Dat je niet alleen de ontvanger blij maakt, maar ook de maker en zijn familie. Én ook jezelf. Onze cadeau’s zijn niet ergens aan een lopende band gemaakt, maar met ambachtelijke handen. Met liefde voor de lokale tradities. En eerlijk betaald. Je kunt daarbij denken aan kunstnijverheid, mode-accessoires, muziek, tassen, serviezen en woon-artikelen en nog veel meer. En voor wie er niet meteen uitkomt, hebben we een Wereldwinkel Waalwijk cadeaubon. Niet voor niets is de Wereldwinkel al drie keer verkozen tot dé beste cadeauwinkel.

Rijstmand
De traditionale rijstmand wordt in Thailand gebruikt voor de voorraad van rijstzaad.De kleine exemplaren worden door de landarbeiders gebruikt als lunch box.

De manden zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, rond en vierkant.

Een sierraad voor in uw huis en handig om er iets in op te bergen.

DE DOPPER is een waterflesje met een verhaal. Dit handige meeneemflesje is voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled materiaal, vrij van de schadelijke geachte stof BPA. DE DOPPER is gemakkelijk af te wassen en eindeloos te hergebruiken. Een gedeelte van de omzet gaat naar een project in Nepal voor het aanleggen van waterpompen en veilige sanitaire voorzieningen. Schoon drinkwater is namelijk lang niet overal zo vanzelfsprekend als hier in Nederland.

Serpetijnsteen - Zimbabwe
Keramiek - Mexico
Family groep zw aa335pix
Polystone - Thailand

De dromenvanger
Deze hangt men boven het bed zodat hij de akelige dromen in zijn web vangt. Voor baby’s een speciale betekenis met de associatie van de veertjes. Een veer geeft lucht en adem, een essentieel onderdeel van het leven.

Mooie collectie armbanden ringen en kettingen uit verschillende materialen voor jong en oud.

Een verhaaltje bij de zorgenpoppetjes: een leuk klein cadeautje!

Ze komen uit Guatemala. Je legt ze onder je kussen en terwijl je slaapt nemen ze je zorgen weg. De zorgenpoppetjes behoren tot de rijke traditie van de Maya indianen en worden al zo’n 20 jaar geproduceerd. Een groep van ongeveer 30 vrouwen maakt de poppetjes. Ze wonen en werken in het plaatsje Solola. De vrouwen maken de poppetjes met zorg en bovendien volledig met de hand. Om een stukje ijzerdraad winden ze draad en textiel. De gezichtjes worden ook met de hand beschilderd.

Met de hand gevormde vaas gemaakt in Indonesië.

Vaas van ontwerp Piet Hein Eek, gemaakt in Vietnam

Aardewerkschalen
Een groot assortimant aan schalen in diverse vormen, kleuren, maten en decoraties. Handgemaakt door pottenbakkers uit Tunesië en Indonesië.

Bronsgieten is in Burkina Faso een traditionele ambacht, voornamelijk door de leden van de Djermee stam uitgevoerd. Het is een eeuwenoude techniek die overgaat van vader op zoon. De bronzen beelden zijn gematineerd met koperoxide. Door de afbeelding van de beelden wordt de uniciteit van de mens tot een sierlijke vorm verwerkt. Het zijn krachtige beelden die veel symboliek in zich dragen en erg decoratief zijn bij de woninginrichting.

Boeddha

Sommige mensen beweren dat het ongeluk brengt als je een Boeddha voor jezelf koopt, maar dat is een fabeltje. Als de Boeddha je een goed gevoel geeft en je het beeld met respect behandelt, kan je ‘m ook aan jezelf geven. Maar krijgen is natuurlijk altijd leuker!

Slaafvrije chocolade
Tony’s Chocolonely, heerlijke chocolade gemaakt van eerlijke cacoa en rietsuiker. Verkrijgbaar in diverse lekkere smaken om je vingers net niet bij op te eten. Of de chocolade mini-reepjes van FTO. Lekker om te krijgen of om uit te delen.